Vasárnap reggel, még alszik a ház...
Hogy is indulhatna a nap, ha nem egy finom kávéval.
Azon gondolkodtam, milyen kávét is főzzek... Nagy választék nincs, általában 2 fajtát szoktam.
Ekkor bevillant,valami újat kellene kipróbálni...és találtam egy oldalt sok-sok kávéfajtával.
Nekem elsőre ez tetszett legjobban:
Hogy is indulhatna a nap, ha nem egy finom kávéval.
Azon gondolkodtam, milyen kávét is főzzek... Nagy választék nincs, általában 2 fajtát szoktam.
Ekkor bevillant,valami újat kellene kipróbálni...és találtam egy oldalt sok-sok kávéfajtával.
Nekem elsőre ez tetszett legjobban:
Bécsi kávé
Hozzávalók 4 személyre:
• 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
• 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
• 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
• 2/3 csésze/150 ml tejszín
• 1 kiskanál/5 g cukor
A díszítéshez:
• fahéj
• kakaó
Elkészítés: : Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.
• 1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
• 4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
• 2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
• 2/3 csésze/150 ml tejszín
• 1 kiskanál/5 g cukor
A díszítéshez:
• fahéj
• kakaó
Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.
wow, ez nagyon jónak tűnik! :)
VálaszTörlésBiztos nagyon finom! :)
VálaszTörlés