2013. augusztus 4., vasárnap

Az a csodás kávé...

Vasárnap reggel, még alszik a ház...
Hogy is indulhatna a nap, ha nem egy finom kávéval.
Azon gondolkodtam, milyen kávét is főzzek... Nagy választék nincs, általában 2 fajtát szoktam.
Ekkor bevillant,valami újat kellene kipróbálni...és találtam egy oldalt sok-sok kávéfajtával.
Nekem elsőre ez tetszett legjobban:




Bécsi kávé

Hozzávalók 4 személyre:
•    1/2 csésze/100 g főzőcsokoládé
•    4 evőkanál/60 ml tejjel felére hígított tejszín
•    2 1/2 csésze/550 ml forró erős kávé
•    2/3 csésze/150 ml tejszín
•    1 kiskanál/5 g cukor
A díszítéshez:
•    fahéj
•    kakaó
Elkészítés: : Óvatosan olvasszuk fel a csokoládét egy serpenyőben. Ügyeljünk, hogy ne égjen oda. Keverjük hozzá a higított tejszínt. Lassan töltsük hozzá a csokoládéhoz a kávét és fokozatosan verjük habosra. Tartsuk melegen. Ezután a teljes tejszínt verjük fel a cukorral együtt. Öntsük a kávét előmelegített csészékbe és tegyük a tetejére a tejszínhabot.
Felszolgálás: Szórjunk a kávé tetejére fahéjat és kakaót.

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...